Onthulling kunstwerken rotondes

Date: 10 Oct 2015

This time in Dutch - as it was a very Dutch occasion - the reveiling of two works of art by silversmith Jan van Nouhuys at two roundabouts in Schoonhoven - the well known silvertown.

Vijf jaar nadat er een commissie was opgericht van enkele Schoonhovense inwoners met het doel kunstwerken geplaatst te krijgen op de rotondes die de bezoeker direct duidelijk maken dat hij in de Zilverstad is beland, vond de onthulling van twee hiervan plaats.

In september was de beurt geweest aan Esther van Vliet, een sieradenmaakster, met ontwerpen voor twee rotondes. In december volgt het kunstwerk ontworpen door Ruud Vos, eveneens een sieradenmaker.

Precies om 11 uur brak de zon door en vond de feestelijke onthulling plaats, een gezamenlijke inspanning van twee oud-burgemeesters en de huidige, Tjerk Bruinsma. Deze laatste nam Jan van Nouhuys een interview af.

Oud-burgemeester André Bonthuis sprak de openingsspeech uit. Dit alles omlijst met muziek van TAVENU en uiteraard KOFFIE bij deze koffiepot, met heerlijke hapjes.

De twee kunstwerken zijn prachtig gemaakt door het Schoonhovense staalbedrijf Maarten Littel.